نمایه نشریات علمی دانشگاه در پایگاه بین‌المللی نشریات دسترسی آزاد DOAJ

نمایه نشریات علمی دانشگاه در پایگاه بین‌المللی نشریات دسترسی آزاد   DOAJ

به گزارش «روابط عمومی» دانشگاه، سه نشریه علمی دانشگاه در پایگاه استناد بین‌المللی DOAJ نمایه شد.

نشریات روانشناسی بالینی و شخصیت، پژوهش‌نامه علم‌سنجی و نگره ازجمله این نشریات است. لازم به ذکر است یکی از معیارهای مهم جهت ورود به چرخه ارزیابی برای حضور در پایگاه‌های معتبر علمی جهانی مانند Scopus، Wos و .... نمایه شدن در DOAJ است و از طرفی الزام و تأکید کمیسیون نشریات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به نمایه شدن نشریات در پایگاه‌های معتبر جهانی، پذیرفته شدن 3 نشریه از نشریات علمی دانشگاه در پایگاه فوق را از اهمیت به سزایی برخوردار می‌نماید.

برای اطلاع پژوهشگران محترم توضیحاتی در خصوص پایگاه بین‌المللی DOAJ تقدیم می‌شود. این پایگاه یکی از پایگاه‌های بین‌المللی نمایه‌سازی مجلات open access است که امکان دسترسی و جستجوی مقالات را به‌صورت رایگان فراهم می‌کند. این پایگاه متن کامل مقالات را به‌صورت رایگان و بدون محدودیت در دسترس مراجعه‌کنندگان قرار می‌دهد در DOAJ مقالات به‌روز شده نمایش داده می‌شود این بدین معنی است که مجلاتی که دیگر منتشر نمی‌شود از این پایگاه حذف می‌گردد. از مزیت‌های این کار آن است که مراجعه‌کنندگان به این پایگاه از فعال بودن و open access (دسترسی باز) بودن رایگان نشریات اطمینان حاصل می‌نماید.

از اهداف دیگر این پایگاه افزایش ضریب تأثیر، افزایش دایره شمول، کاربرد و رؤیت پذیری مقالات است.

معیارهای DOAJ ، به‌عنوان استانداردهای پذیرفته‌شده و دسترسی آزاد با اصول نشر علمی پژوهشی، موجب افزایش همخوانی نشریات نمایه شده در آن با غالب پایگاه‌های مهم بین‌المللی می‌شود.

در اصل یکی از ویژگی‌های اصلی DOAJ به‌عنوان یک دایرکتوری آنلاین و جامعه‌محور، ارائه رایگان مقالات داوری شده با دسترسی آزاد و باکیفیت بالا در هر حوزه علمی و پژوهشی است.

لازم به ذکر است DOAJ معتبرترین و مشهورترین پایگاه نمایه نشریات دارای دسترسی آزاد در جهان است که بیش از 17500 نشریه از 130 کشور جهان و به 80 زبان در آن نمایه می‌شوند تمامی موضوعات علمی و پژوهشی را پوشش می‌دهد.

پژوهشگران محترم جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانند با اداره چاپ و انتشارات دانشگاه با شماره 51215122 تماس حاصل نمایند.